Monday, 25 November 2013

Salam Perkenalan ....

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم / Bismillahirrahmanirrahim...

Alhamdulillah dengan izin Allah dapat saya mewujudkan blog ini bertujuan untuk mempromosikan produk keluaran kami Yusuf Danial Resources (YDR). Masih belum terlambat rasanya untuk kami memperkenalkan diri serba sedikit. Diharap dengan adanya blog ini dapatlah kami berkongsi maklumat mengenai produk kami dan seterusnya membantu menyelesaikan permasalahan orang diluar sana.  

Yusuf Danial Resources merupakan syarikat milik Bumiputera yang beroperasi di Seksyen 15, Shah Alam, Selangor. Masih setahun jagung dalam dunia perniagaan bak kata orang masih bertatih lagi. Walaupun mengetahui ranjau dan liku yang bakal dihadapi dalam dunia perniagaan tetapi kami yakin rezeki Allah itu tetap ada untuk hambaNya. YDR diterajui oleh dua orang adik beradik yang merasakan bidang perniagaan khususnya produk kecantikan dan kesihatan mudah mendapat tempat dihati pengguna diluar sana. Kami mengambil peluang ini untuk menolong dan menyelesaikan masalah yang di hadapi oleh ibu mengandung di luar sana yang mempunyai masalah sepanjang kehamilan. Idea ini tercetus bila mana melihat kakak ipar yang sedang mengandung anak yg keempat, beliau mempunyai tugas dan komitmen yang banyak di dalam urusan hariannya seperti menguruskan beberapa buah pejabat, saloon, menyambung pengajian ke peringkat tertinggi, menguruskan anak dan yang paling ketara menguruskan anak kembar beliau, malam pula memasak untuk suami dan anak-anak.

Kami mengambil keputusan berbincang dengan beliau dan beliau memberi galakan yang sepenuhnya dan akan menjadikan beliau sebagai testimoni pertama kami, oleh sebab yang demikian kami terpaksa mencari bahan utama yang benar-benar menjadikan wanita mengandung akan bertenaga sepanjang kehamilan, ibu yang hamil selalu muntah dan tidak bermaya memang digalakkan untuk mengambil produk keluaran kami. Apabila beliau orang yang pertama menjadi testimoni, sudah semestinya kami ingin mendapatkan keputusan yang terbaik dari kakak kami, ingin menjadikan kakak kami dan bayi yang dikandung sihat walafiat, kuat bertenaga, kulit ibu dan bayi yang dikandung cantik gebu, melahirkan zuriat yang cergas dan cerdas sepertimana impian semua ibu mengandung di luar sana. Maka terciptalah Jus terunggul di pasaran Malaysia, Jus yang pertama di Malaysia yang menggabungkan dua bahan utama makanan kegemaran Nabi Muhammad S.A.W iaitu kurma dan delima. Sepertimana yang kita tahu kurma adalah buah yang boleh menyembuhkan semua jenis penyakit dengan keizinanNya, berupaya menjadi ubat segala ubat ,manakala delima pula untuk mengelakkan rasa loya dan membentuk otak bayi cerdas semasa di dalam kandungan lagi. jus ini diberi nama Jus Seri Maryam, diambil sempena nama ibu Nabi Isa A.S dan keberkatan surah Maryam itu sendiri untuk memudahkan proses bersalin nanti.

Kami juga di Yusuf Danial Resources ingin membantu orang diluar sana mengatasi masalah yang dihadapi terutamanya ibu mengandung dengan maklumat dan pengetahuan yang kami ada. Diharap dengan kehadiran produk YDR di pasaran dapat diterima dan membantu menyelesaikan masalah yang dihadapi. 

Terima kasih kerana semua kerana sudi membaca blog ini dan salam perkenalan dihulurkan. Semoga dengan bacaan anda akan mendapat maklumat walaupun sedikit. 

Sekian

No comments:

Post a Comment